Foliile pentru colantarea auto se folosesc în funcție de anumite caracteristici. De exemplu, pentru suprafețe drepte se folosește folia ORACAL 651 sau folia de print ORAJET 3651, însă pentru suprafețe curbate este necesar să se folosească foliile CAST și PREMIUM CAST, deoarece aceste folii au o elasticitate aparte, care permite o colantare ușoară și de succes.
Foliile Cast și Premium Cast sunt: Oracal 970, Oracal 975, Oracal 951, Oracal 751, Oraguard 270, folia fluorescentă Oracal 7510 sau cele pentru print, Orajet 3951 și Orajet 3751. Dacă se dorește inscripționarea autoturismelor cu folie reflectorizantă, se recomandă utilizarea foliei Oralite 5600. Această folie este foarte flexibilă, special creată pentru aplicarea pe autoturisme, iar îndepărtarea sa se execută foarte ușor la căldură, fără să afecteze în vreun fel vopseaua mașinii.
Pentru colantări integrale se recomandă folosirea seriilor Oracal 970, Oracal 975 și folia de print Orajet 3951. Seria Oracal 970 este ideală pentru colantarea auto integrală deoarece are o lățime de 1.520 mm, caracteristică ce permite înfolierea dintr-o bucată a suprafețelor de mari dimensiuni, precum capota. Adezivul este repoziţionabil, permanent, transparent, poliacrilic pe bază de solvent, folia îndepărtându-se uşor, chiar şi după o perioadă îndelungată de timp.
Paleta coloristică include 28 de culori lucioase, 8 culori metalice şi 3 culori mate (negru, alb şi galben şofran). Suprafața foliei adezive este foarte lucioasă, folia păstrându-și această caracteristică inclusiv în urma unui stres mecanic.
Folia imitație de carbon Oracal 975 este, de asemenea, o folie Premium Cast special creată pentru colantarea integrală la mașinii, inclusiv pentru porţiunile cu denivelări, precum şi a părţilor greu de decorat cu alte folii (oglinzi, bare, praguri etc.). Adezivul foliei este repoziționabil și permanent, putând fi îndepărtat cu succes chiar și după o perioada lungă de timp.
Această folie are o lățime de 1.520 mm și este disponibilă în 5 culori strălucitoare: alb, negru, argintiu, antracit şi maro. Folia își păstreaza structura imitație carbon chiar și în urma expunerii la un stres mecanic sau termic.
Pentru colantarea integrală a mașinii cu o folie de print, se folosește folia Orajet 3951. Această folie este disponibilă în variantă albă și transparentă, cu suprafață lucioasă, și este imprimabilă cu printere de mare format, care utilizează cerneluri pe bază de solvent. De asemenea, se folosește cu succes pentru aplicaţiile auto, acolo unde se doreşte cea mai mare durabilitate.

Call Now Button